Друштво

Јака воља за учењем најбољи
рецепт за успјех у школи

Нема бољег рецепта за успјех у школи од јаке воље и жеље за учењем, а свака нова пређена степеница додатни је мотив за савладавање нових знања.

Казала је то ученица генерације Основне школе „Никола Тесла“ Александра Столић чији су успјеси у основној школи уписали њено име међу најбоље ученике ове школе.

Ова будућа гимназијалка има јасна интересовања, а то су математика и информатика, а планове за будућност пажљиво кроји.

-Математику и информатику сам завољела сасвим случајно, када ме наставница једном прилико питала желим ли учествовати на такмичењу. Прво такмичење је протекло јако добро и од тада ми се пробудила жеља за новим успјесима. Добри резултати на градском такмичењу из математике одвели су ме на регионално, па сам ове године била пета на регионалној провјери – рекла је Столићева која његује и интересовање за стране језике.

– Волим и стране језике, посебно енглески и њемачки, и поред редовних часова у школи ишла сам и на приватне часове. Вољела бих да савладам и још неке језике и нада се да чу у томе успјети – испричала је ова ученица која се за општи смјер гимназија одлучила због планова за наставак школовања.

– Сматрам да је општа гимназија најбоља подлога за даље школовање. Вољела бих да ми и даље математика и информатика буду у првом плану, а страни језици хоби – додала је Столићева која из основне школе носи само лијепе успомене на другаре и наставнике.

Изазови

Настава у вријеме пандемије корона вируса, како је признала ова ученица, оставила је траг и на њу.

– Вријеме короне је било изазовно и драго ми је што је то све прошло. „Он лајн“ настава и такмичења у којима нисмо могли да видимо друге ученике, били су баш изазовни –  рекла је Столићева додајући да јој је жао што основну школу није завршила у објекту своје школе, јер је за ту школу вежу најљепше успомене.

Related posts

Од сутра до недјеље појачане контроле возача

admin

Најмлађи музичари свираће
и пјеваће у част Дану жена

Derventski List

Из креативних идеја рађа рукотворине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još