ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЈУБИЛАРНИ 25. КОНЦЕРТ СКУД „ДЕРВЕНТА“ НА ПОКЛОН

Српско – културно умјетничко друштвo “Дервента” вечерас је 25. годишњим концертом, обиљежио исто толико година постојања и рада, а подршку су и ове године имали од препуне велике сале Центра за културу.

Пред домаћом публиком представили су се сви чланови друштва, односно фолклорни ансамбли, двије групе школе фолклора, женска и дјечија пјевачка група, те инструменталисти на традиционалним инструментима.

Умјетнички руководилац СКУД “Дервента” Саша Арсенић истакао је да је посебна част и задовољство обиљежити четврт вијека постојања и рада.

  • Вечерас смо уприличили централну манифестацију поводом обиљежавања јубилеја. Посебно смо поносни на чињеницу да свих 25 година организујемо годишњи концерт на којем је улаз бесплатан. То је, дакле, својеврстан поклон нашим суграђанима да сви могу доћи и видјети шта смо радили током године – истакао је Арсенић.

Он је додао да су, поред бројних стандардних кореографија које су већ дужи низ година на репертоару, вечерас имали и двије премијере.

  • То су “Игре са Озрена и Требаве” и “Влашке игре” кореографа Дејана Милисављевића Звечанца. Трудимо се да на сваких пет година репертоар друштва обогатимо, односно, да поставимо неку нову кореографију. Ове године циљ нам је био да дамо предност играма из нашег краја, јер сматрамо да би свако друштво, прије свега, требало да чува игру и пјесму свога краја, па тек онда и из свих осталих крајева – казао је Арсенић.

Related posts

Прегршт петица, диплома и награда

Derventski List

Минерално ђубриво скупље за четири пута

admin

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još