Друштво

Славски колач са Косова
проглашен најљепшим

Славски колач Данијеле Симоновић Митић из Грачанице са Косова и Метохије проглашен је најљепшим у избору Туристичке организације поводом Дана града и крсне славе дервентског Саборног храма, Велике Госпојине.

Славске колаче, који су по први пут изложени јуче у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, у оквиру великогоспојинских свечаности испекло је 15 учесница.

– Друго мјесто дијеле славски колач Бранке Станић и Горане Милојевић, те славски колач Јеле Палангетић, док треће мјесто дијели славски колач Раденке Лукић и колач Марије и Иване Новић. Колика је жеља да се традиција очува и колико је јака веза нашег народа казује нам дјело Данијеле Симоновић Митић, предсједнице удружења „Традицијом кроз векове“, која се потрудила да нам на Дан града и крсну славу са светог Косова стигне најљепши славски колач – навели су из Туристичке организације додајући да је овај избор био допринос очувању обичаја и традиције прављења славског колача.

Related posts

Новитет царински техничар и два одјељења гимназије

admin

Ученици осињске школе други на такмичењу из математике

admin

Кулинарска струка нуди
прегршт могућности

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još