У ново љето уз Јелену Томашевић
и програм за најмлађе

Концерт Јелене Томашевић и програм за дјецу, те неизоставан ватромет у поноћ, и ове године биће прилика за све Дервенћане да на Тргу православља заједно уплове у ново љето по јулијанском календару.

Као и ранијих година, дочек православне Нове године на отвореном 13. јануара навече организује Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ у Дервенти, уз подршку Туристичке организације, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ и Српске православне црквене општине Дервента, а под покровитељством града Дервента.

Према ријечима предсједника „Просвјете“ Далибора Ђекића дочека новог љета по јулијанском календару у Дервенти је традиционалан, те због тога настоје да сваке године приреде што квалитетнији програм.

– Из године у годину „Просвјета“ настоји да приреди што квалитетнији програм за наше суграђане, уз неизоставну подршку Градске управе. Наравно, увијек водимо бригу и да наши најмлађи уживају у садржајима, тако да је овогодишњи програм за дјецу, уз кловнове и осликавање лица, почиње од 20 часова. Од 21 час концерт ће одржати Јелена Томашевић – рекао је Ђекић.

Током вечери, суграђанима који се одлуче да на градском тргу дочекају православну Нову годину, биће служено кувано вино, а дочек ће увеличати и ватромет.

Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ 13. јануара дочекују Нову годину.

Осим у Републици Српској, православна Нова година прославља се и у Србији, Црној Гори, Сјеверној Македонији, те Русији, Молдавији, Бјелорусији, Украјини, Грузији и Јерменији.

Молебан

Прије поноћи у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, традиционално, биће одржан молебан за вјернике.

Related posts

Дервенти нудим промјене,
а грађанима квалитетнији живот

Derventski List

Без злоупотребе борачких
категорија у предизборној кампањи

Derventski List

Прекид водоснабдијевања
у већем броју улица

Derventski List

Oглас о продаји земљишта
у „Индустријској зони“

Derventski List

Добра воља је мој
главни покретач

Derventski List

Људи препознају оне који
дају најбоље од себе

Derventski List

СП базиран на бригу о људима
и унапрјеђење локалне заједнице

Derventski List

Дервенћанке на
сцени 27. септембра

Derventski List

Град чврсто стоји уз
чланове борачке популације

Derventski List

Људскост је зачетак
сваког посла и дјела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još