Спорт

Одбојка на пијеску окупила
26 екипа из региона

Међународни турнир у одбојци на пијеску „Дервента Опен 2024“, који је већ традиционална спортска манифестација која по 24. пут краси љето у Дервенти, почео је данас на теренима код градских базена, а за титулу најбољих такмичиће се екипе из БиХ, Србије и Хрватске.

Турнир се игра у мушкој и женској конкуренцији и то на два терена истовремено, а пријављених 14 женских и 12 мушких екипа надметаће се за наградни фонд у вриједности од 4.000 марака.

Организаторску палицу ове спортске посластице понио је Одбојкашки клуб „Дервента“.

– Турнир у Дервенти је први у низу у календару Међународних такмичења турнира у одбојци на пијеску у БиХ. Драго нам је што се из године у годину одазива велики врој екипа, а квалитету турнира доприноси и чињеница да на њему учествују и репрезентативци као што је капитен репрезентације БиХ Анђелка Радишковић, као и Тамара Ђапа која је вишеструки првак овог турнира, те и капитен ОК „Војводина“ Жарко Кисић – казао је Златко Миоданић из ОК „Дервента“.

Да овај турнир окупља квалитетне екипе потврдила је Анђелка Радишковић која је своје име уписала већ неколико пута међу побједнике.

– Врло радо се одазивам сваке године на турнир у Дервенти и морам да похвалим организацију која је заиста сваке године сјајна. На сваки турнир, наравно, идемо са највишим циљем да освојимо турнир, наравно, ипак прошле године то нисмо успјеле, али свакако да нам је то главни циљ – казала је Радишковићева.

„Дервента Опен 2024“ је један од најдражих турнира и за бањалучког играча Борка Илића.

– Од досадашња 24, био сам можда на половини турнира, јер су организација, услови и парк заиста одлични. Увијек уживамо овдје,па зато и годишње одморе прилагођавамо како бисмо дошли у Дервенту на турнир – казао је Илић.

Турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Овај турнир је једна од манифестација по којима је Дервента препознатљива, а који има међународни карактер. Честитам организаторима, свим нашим гостујућим учесницима који су већ 24 године истински пријатељи Дервенте, која је позната по женској, а, прије рата, и по мушкој одбојци – казао је Јефтић додавши да је најављено окупљање одбојкашких легенди бивше Југославије.

– Вјероватно крајем овог мјесеца Дервенту ће посјетити и легенде одбојке бивше Југославије што је такође значајно за слику у мозаику љетњих дешавања – казао је Јефтић.

Отварању турнира осим бројних учесника и љубитеља одвојке, присуствовао је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Related posts

Све познато и прије
посљедњег кола

Derventski List

Анастасија Павловић кандидат за најперспективнијег спортисту

admin

Прегршт медаља са Отвореног првенства РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još