Друштво

Освештање живописа
храма у Кострешу 14. јула

Епископ зворничко – тузлански Фотије у недјељу, 14. јула, освештаће живопис у храму Свете великомученице Марине у Кострешу, а дио свечаности биће и послуга цркве. 

Дочек епископа Фотија планиран је у 8.30 часова, а литургија, ломљење славског колача и освештање живописа требало би да почне у девет часова. Послије молитве планирано је послужење за све присутне.

– Позивамо све вјернике да присуствују свечаности освештања фресака и прослави послуге храма Свете великомученице Марине – казали су из Црквене општине Костреш.

Подсјећамо, живописање цркве почело је 2018. године уз помоћ бројних вјерника и других донатора, а живописом је украшено око 300 квадратних метара унутрашњости цркве.

Храм у Кострешу изграђен је 1905. године, а обновљен и освештан 1984. Након што је црква у протеклом рату 1992. године сравњена са земљом, поновно подизање светиње почело је 1999. године, а изградња је завршена 30. јула 2007. године на празник Огњене Марине, када је храм и освештан.

Related posts

ПОВРЋЕ ЗА ЗИМНИЦУ УГЛАВНОМ САМО МЈЕРКАЈУ

admin

Ђаци од понедјељка поново
у школским клупама

Derventski List

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još