Друштво

Чисте руке сигуран корак ка здрављу

Свјетски дан чистих руку Службa за хигијенско – епидемиолошку заштиту и Центaр за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља обиљежили су радионицама за малишане у вртићу „Трол“ и Клубу за дјецу „Бамби“.

Свјетски дан чистих руку обиљежава се 15. октобра, а кроз овај вид едукације најмлађих о значају и техници прања руку настоји се указати да је хигијена руку најједноставнија и најефикаснија мјера заштите здравља.

– Редовним прањем руку на једноставан и свима доступан начин спрјечавамо болести. Руке највише долазе у додир са чистим и нечистим површинама, а самим тим и узрочницима обољења, а када истим рукама додирујемо уста, нос, очи у свој организам уносимо узрочнике болести. Зато се савјетује обавезно прање руку прије јела, послије употребе тоалета, прије припреме и руковања храном, послије контакта са животињама, рада са земљом и пијеском, прања и чишћења, одлагања смећа, као и након кијања, кашљања и брисања носа, преповијања дјетета, те контакта са болесном особом и боравка у здравственој установи – казали су из Службе за хигијенско – епидемиолошку заштиту.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

На Велику Госпојину избор
најљепшег славског колача

Derventski List

Похвале за математичаре из ОШ „Никола Тесла“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još