Новости

Митрополит Фотије освештао
фрескопис цркве у Дријену

Митрополит зворничко- тузлански Фотије освештао је данас живопис цркве Светих Кирила и Методија у Дријену, а овом чину и литургији присуствовало је мноштво вјерника, међу којима и градоначелник Милорад Симић.

За фрескописање цркве били су задужени мајстори Велибор Билић из Дервенте и Ненад Глишић из Зворника, а радове су почели 2021. године, а укупно је украшено око 300 квадратних метара унутрашњости цркве.
-Смисао и циљ нашег живота јесте да обожимо своју природу, да се човјек сједини са Богом, и то је суштина наше вјере, подвига, нашег страдања и васкрсења, нашег распећа и животних мука – казао је у бесједи митрополит Фотије и додао да је током посјете Светој Гори имао прилику да види обожене личности и светитеље који су данас канонисани и који се поштују по црквеном календару.
Послије освештања фрескописа рденом Светог краља Драгутина – преподобног Теоктиста одликован је Предраг Миловановић из Дријена за оданост цркви, несебичну љубав, труд и залагање показано приликом осликавања храма у Дријену, као и за активног учешћа у животу Календеровачке парохије.
-Одликовање сам доживео веома емотивно. И даље ћу да помажем цркви, а од 1999. године са породицом помагао сам реновирање храма, приложио сам материјал за обнову цркве, а помагао сам и у другим активностима – рекао је Миловановић.
Архијерејском похвалницом митрополит је одликовао градоначелника Милорада Симића, Црквени одбор, те више мјештана Дријена који су учествовали у активностима на реконструкцији и осликавању цркве.
Црква у Дријену изграђена је 1972. године, а обновљена 1999. године.

Related posts

Чардак, и са непролазним
ранама, живи пуним плућима

Derventski List

Одата почаст четворици
погинулих бораца

Derventski List

КАЛЕНДЕРОВАЧКИ УЧЕНИЦИ ПРОСЛАВИЛИ МАТУРСКО ВЕЧЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još