Друштво

ОСНАЖИТИ ЖЕНЕ НА СЕЛУ

Тренинг под називом „Оснаживање женских организација на селу да буду видљивије“, који је у организацији Удружења жена „Дервента“ одржан протекле суботе у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, имао је за циљ преношење искустава и примјера добре праксе у оснаживању жена.

Тренинг је одржан као дио пројекта „Изградња капацитета Женске мреже БиХ“, а поред чланица удружења из Дервенте, присуствовале су му и представнице удружења жена „Ђурђевак“ из Лијешћа и „Плана“ из Макљеновца.

– Циљ тренинга је био преношење искустава и примјера добре праксе о начинима дјеловања у својим локалним заједницама и шире како би жене биле препознатљиве и видљивије. Теме реализоване на тренингу су биле усмјерне на улогу и значај умрежавања женских организација с посебним освртом на Женску мрежу БиХ, као и улоге жене у јавном и друштевеном животу, те представљање у медијима – саопштили су из удружења.

Удружења жена из Лијешћа и Макљеновца, уз помоћ дервентског удружења, припремиће изјаве и потребну подршку за приступање Женској мрежи БиХ.

Related posts

ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И ДЈЕЧИЈЕГ СТВАРАЛАШТВА ДАНАС

admin

Ратни пут без мрље

Derventski List

Видовдан окосница
историје Срба на Балкану

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još