ДруштвоРС-РЕГИЈА

„С љубављу храбрим срцима“ за банку хуманог млијека

Овогодишња хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ биће усмјерена на прикупљање средства за покретање прве банке хуманог (мајчиног) млијека у Републици Српској, с основном намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, обезбиједи донирано хумано млијеко.

Банка би требало да буде основана у оквиру Клинике за дјечије болести у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

У Српској се сваке године прије времена роди око 350 дјеце. А сваки попијени милилитар мајчиног млијека је значајан за њих, јер му је оно и храна и лијек.

С обзиром на епидемилошку ситуацију у Српској, ове године неће бити могуће одржати донаторско вече, као до сада, већ ће бити организован прикладан телевизијски програм 27. децембра у вечерњем термину на Радио -телевизији Републике Српске и Алтернативној телевизији.

У оквиру акције од 1. до 31. децембра биће активан и „м:тел“ хуманитарни број 1411, а грађани ће позивом на овај број бити у прилици да подрже акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 у Комерцијалној банци Бањалука.

Related posts

ДЕРВЕНТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ БЛИСТАЈУ У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

admin

МУП позива возаче на опрез због почетка школе

admin

„ТРОЛОВЦИ“ ОБРАДОВАЛИ МИЛОША ЗА ДИВАН ДАН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još