ДруштвоРС-РЕГИЈА

„С љубављу храбрим срцима“ за банку хуманог млијека

Овогодишња хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ биће усмјерена на прикупљање средства за покретање прве банке хуманог (мајчиног) млијека у Републици Српској, с основном намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, обезбиједи донирано хумано млијеко.

Банка би требало да буде основана у оквиру Клинике за дјечије болести у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

У Српској се сваке године прије времена роди око 350 дјеце. А сваки попијени милилитар мајчиног млијека је значајан за њих, јер му је оно и храна и лијек.

С обзиром на епидемилошку ситуацију у Српској, ове године неће бити могуће одржати донаторско вече, као до сада, већ ће бити организован прикладан телевизијски програм 27. децембра у вечерњем термину на Радио -телевизији Републике Српске и Алтернативној телевизији.

У оквиру акције од 1. до 31. децембра биће активан и „м:тел“ хуманитарни број 1411, а грађани ће позивом на овај број бити у прилици да подрже акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 у Комерцијалној банци Бањалука.

Related posts

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

admin

ИСПИТИ КРЕЋУ У ЈУНУ, БИЋЕ ПЕТ РОКОВА

admin

Пољопривредна смотра у Сочаници од 20. августа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još