Друштво

Ове године без програма припреме за школу

Због неповољне епидемиолошке ситуације, те отежане организације васпитно – образовног рада у основним школама и предшколским установама, као и препорука Института за јавно здравство, Министарство просвјете и културе РС донијело је одлуку да ове године неће бити организован програм за дјецу у години пред полазак у школу, саопштили су из вртића „Трол“.

Из ове предшколске установе су нагласили да су се пријавили на позив који је Министарство просвјете и културе расписало у септембру прошле године и прихватили реализацију програма.

Одлука Министарства донесена је у складу са свим препорукама Института за јавно здравство РС, при којој се водило рачуна да програм буде доступан сваком дјетету у већини јединица локалне самоуправе РС. У виду је била и чињеница да се због поштивања епидемиолошких мјера организација наставе остварује на другачији начин и да многе основне школе немају просторне услове за реализацију поменутог програма.

Додаје се да од 69 основних школа и 38 предшколских установа, које су се пријавиле за програм, већи број њих нема одговарајуће услове за реализацију програма.

– Министарство просвјете и културе РС овим дописом је затражило да обавијестимо родитеље дјеце која су уписана у програм за дјецу у години пред полазак у школу у 2021. године о њиховој одлуци – навели су из „Трола“ у којем је годинама уназад био организован овај програм.

Related posts

Воћари да заштите засаде од мраза

admin

Појезна и Доњи Церани
сутра без струје

Derventski List

Закували посавски котлић
на Козари и освојили награду

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još