Друштво

Љубав према природи кроји животне планове

Љубав према природи и интересовање за њене законе увелико је утицала на моју личност и избор пољопривредене струке, а примјетна је и у поезији коју стварам.

Ријечи су то Бојане Милишић, ученице генерације у Стручној и техничкој школи, која је диплому стекла у смјеру пољопривреда и обрада хране, а наставак школовања планира на Филозофском факултету у Новом Саду, у смјеру психологија.

Титула ученице генерације, истиче, веома јој ласка.

– Веома ми је важно то што сам по завршетку средњошколског образовања првенствено задовољна сама собом, постигнутим успјехом и да знам да сам постигла све зацртане циљеве и да сам одрадила све што сам хтјела. Проглашење учеником генерације је доказ да је и школа препознала мој труд и залагање током ове четири године – објаснила је Милишићева додавши да ће јој у сјећању остати урезано другарство из школских клупа и подршка коју су пружали једни другима.

– Стручна посјета сајму у Новом Саду, вријеме проведено са школским другарима и међусобна помоћ коју смо једни другима пружали, нарочито у вријеме наставе на даљину, заувијек ћу чувати у успоменама – објаснила је ова ученица истичући да је практична настава била веома садржајна и корисна за савладавање знања.

Упоредо са школским обавезама, Милишићева се посветила и пчеларству, као хобију који је прати готово читавог живота.

– Моји родитељи су, још прије мог рођења, почели да се баве пчеларством, тако да ми је тај породични хоби обиљежио већи дио живота, бавим се тиме откад знам за себе и доста времена посвећујем пчеларству. То ми је занимљив начин опуштања – казала је Милишићева која се у сљедећој животној етапи види у области психологије.

– Пчеларство је донекле имало утицај и на мој избор факултета, јер сам одувијек посматрала понашање пчела и то ме доводило до размишљања како људи реагују на одређене ствари и како размишљају. Тако да вјерујем да ми је жеља за истраживањем и разумијевањем људи у неку руку скројила план да упишем психологију на Филозофском факултету у Новом Саду – рекла је Милишићева

Поезија

Слободно вријеме, поред пчеларства, ова вриједна ученица посвећује и поезији којој се, како каже, озбиљније окренула током средњошколских дана.

– Поезију сам почела да пишем пред крај основне школе инспирисана првим љубавима и неким дјечијим преокупацијама, а касније, како смо обрађивали дјела, почела сам да препознајем  тежину поeзије и шта је у ствари њен квалитет. Пишем првенствено за себе, али ми је много значила подршка коју сам добила од професора – рекла је Милишићева.

Related posts

Почињу бесплатне радионице за дјецу

admin

Неколико насеља
данас без струје

Derventski List

НА ПОКЛОН ДВА НОВА РАЧУНАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još