Друштво

У идућа три дана појачане саобраћајне контроле

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у идућих три дана, на подручју читаве Српске, акцију контроле возача на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби (превоз дјеце у возилу без сједалице, некоришћење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, коришћење мобилног телефона у вожњи и др.), остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу „нулте толеранције“.

У дане извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих лица у саобраћајним незгодама, с обзиром да је само током јула 14 особа смртно страдало у саобраћајним незгодама, а у прва три дана августа четири лица.

Министарство унутрашњих послова РС апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Related posts

Срушио се најстарији храст

Derventski List

Најљепшa фотографијa из празничног кутка биће награђенa

Derventski List

Четири деценије нису
избрисале ђачке успомене

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još