ДруштвоИЗДВОЈЕНО

На стазе знања закорачило 119 првачића ОШ „Никола Тесла“

По прве ђачке лекције, другарства и незаборавне авантуре данас је кренуло 119 првачића Основне школе „Никола Тесла“ које су првог дана наставе дочекале ријечи добродошлице и поклони.

Ђаци прваци из „Николе Тесле“ наставу ће, због оштећености објекта школе, наставу похађати под кровом ОШ „19. април“, гдје им је и приређена добродошлица.

Свим првачићима срећу на стазама знања пожелио је граданачелник Милорад Симић уручивши им школске торбе и прибор, које Градска управа традиционално обезбјеђује за све ученике првог разреда у Дервенти.

– Срећан вам, дјецо, данашњи дан. Ово је једно ново поглавље за вас, данас почиње школска година, постајете мало одраслији, озбиљни, постајете ђаци, а ми трудимо да да се сјетите данашњег дана. Нажалост, нисмо у објекту ОШ „Никола Тесла“, али ваша безбједност је најважнија – рекао је Симић.

Директор школе Љубиша Ђурић казао је да је све спремно за почетак нове школске године.

– И ове године наши првачићи у школу крећу у просторијама ОШ „19. април“ из познатих разлога. Процес израде пројекта за реконструкцију школе је у току и надамо се да ће што прије почети радови како бисмо се што прије вратили у нашу школу. Свакако, све је спремно за почетак школске године, пожељели смо добродошлицу за 119 првачића. Надам се да ће их идуће године бити још више – рекао је Ђурић.

Првачиће су дочекали и њихови учитељи, али и бесплатни уџбеници које обезбјеђује Министарство просвјете и културе РС, као и поклон пакети које су им припремили маркети „Ђурић“.

Related posts

Дуге листе чекања за никад скупљи огрев

admin

Волонтери да подрже акцију
„Ми чинимо добра дјела”

Derventski List

ПРЕЗЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЈА БИОГАСНИХ ЕЛЕКТРАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još