Друштво

Љубав и машта уткани у сваки украс

Не тако давно у Дервенти је почела са радом креативна радионица „Радивна“, настала из жеље Раденке Билић да своју љубав према ручном раду и умјетности испољи и преточи у нешто конкретно.

Трагајући за декорацијама које су природне и једноставне, а да се лако уклапају у простор и преносе емоцију, пронашла је технику везивања украсних чворова макраме. Ова техника могућа је само ручним радом, а прве кораке научила је гледајући видео – снимке мајстора за израду ових декорација.

– Убрзо сам одлучила да и сама испробам те основне чворове, а даље је дошла до изражаја креативност. Материјали који се користе за израду ових декорација су природи и најчешће користим памучне конопце, вуну, дрво и слично – каже Билићева која времена за прављење кућних декорација овом техником налази без обзира што поред себе има велику породицу, односно мужа и петоро малишана.

Вријеме израде једног поклона зависи од његове величине, те од врсте и броја украсних чворова и детаља, а са сваким купцем договара се о жељеним елементима украса.

– Овом техником може да се направи мноштво корисних ствари, а ја сам се опредијелила да углавном правим декорације за дјечије собе попут украшених имена, дуга, разних зидних декорација, луткица. Такође, израђујем и привјеске за кључеве, ранце и торбе, а највеће интересовање је за украшена имена за дјечије собе која могу бити поклон за новорођенче, крштење, рођендан и сличне прилике, док луткице обично поручују одрасли као приказ своје породице, али такође могу бити јединствен поклон за вјенчања, годишњице, пунољетства и разне друге прилике. Привјесци су мали знак пажње за сваку прилику – каже ова креативна суграђанка.

Своје производе Раденка Билић представља на друштвеној мрежи „Инстаграм“ на профилу „Радивна5плус“ гдје се могу пронаћи фотграфије и видео прикази издраде ових јединствених ручних радова.

Подршка

Ова креативна суграђанка истиче да јој је породица највећа подршка.

– Муж и дјеца су ми највећа подршка и срећна сам што је и њима занимљиво гледати ово што радим и учествовати у изради уникатних декорација. Најстарија дјевојчица Милица већ учи једноставније чворове и учествује са мном у изради – каже Раденка Билић.

Related posts

Усаглашене процедуре за бесплатан пренатални тест

admin

Ученици се окушали
у говорништву

Derventski List

Спремни да дјелују у
случају земљотреса

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još