Култура

„Вихорово стиховање“
поезијом спаја поете

„Вихорово стиховање“ је традиционална поетско – пјесничка манифестација која на својствен начин сваког децембра велича име Српског књижевног клуба „Вихор“ града Дервента, а уз стихове и пријатељско дружење пјесници из Републике Српске и Србије сумирају успјехе остварене у току године и промовишу културно и књижевно стваралаштво клубова и градова из којих нама као драги гости долазе.

Казао је Милорад Мишо Ђурђевић, предсједник Управног одбора „Вихора“ на завршној манифестацији која је одржана вечерас, а чији дио су били пјесници из Добоја, Модриче, Прњавора, Пелагићева, Шамца, Бањалуке, Бијељине, Београда, Новог Сада и Сомбора.
– Циљ овог, у свему захвалног дружења, јесте промоција и личног и клупског књижевног и људског стваралаштва, уз жељу да оно траје уз веће учешће и младих писаца, посебно из основних и средњих школа – казао је Ђурђевић.
„Вихорово стиховање“ подржао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а манифестацији су присуствовали представници Савеза српске дијаспоре Словеније и Завичајног удружења Срба „Коријени“ из Сомбора.

Related posts

Специфичности БиХ сабране у путописни водич

admin

ПРИЈЕ 115 ГОДИНА УМРО ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ

admin

ДОДЈЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕНА ПОЗОРИШНА МАГИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još