ИЗДВОЈЕНОСпорт

Бициклистички караван из Дервенте стартовао ка циљу

Бициклистички караван који је окупио 175 учесника, односно 25 екипа из око 30 земаља, стартовао је данас из Дервенте у посљедњу, пету етапу трке Београд – Бањалука.

Учесници трке, која се одржава по 16. пут, стартовали су у сриједу 13. априла из Београда, а финиш трке је данас у Бањалуци.

Градоначелник Милорад Симић изразио је задовољство због прилике за учешће у овој спортској манифестацији, истакавши да је Дервента већ други пут домаћин финалне етапе.

– Изразићу задовољство да смо у прилици бити домаћини посљедње етапе старта из Дервенте на крају које се одлучује побједник ове манифестације која спаја Београд и Бањалуку. Дервента је учесник трке већ 11 година, током којих смо били пролазна тачка, а ево већ другу годину смо домаћини старта. Моја захвалност организаторима на челу са господином Куваљом, са којима добро сарађујемо дуго година, а учеснике који су стигли из великог броја земаља поздрављам и вјерујем да ће из Дервенте понијети лијепу успомену, а и Дервента се њиховим боравком препородила, јер су то нова лица у нашем граду – казао је Симић честитавши унапријед побједнику трке, те додавши да је прелазак границе без заустављања искорак у посебним везама Србије и Републике Српске.

Директор бициклистичке трке Београд – Бањалука Владимир Куваља рекао је да се трка ове године састоји од пет етапа што је ново искуство за организаторе.

– Напорно смо радили и могу рећи да сам веома задовољан са свим што смо урадили моји сарадници и ја, као и градови домаћини који су нас подржали. Данас стартујемо из Дервенте, возимо два круга, те се упућујемо преко Српца, Разбоја, Градишке, Лакташа у Бањалуку. Лијепо вријеме нас је поново послужило што је веома важно, да и грађани Дервенте изађу и поздраве учеснике – рекао је Куваља.

Прије него што су бициклисти почели посљедњу етапу, присутне су осим градоначелника Дервенте и директора трке Владимира Куваље, поздравили и предсједник Бициклистичког савеза БиХ Тони Зорић, потпредсједник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић и Спортски директор трке Горан Гуска.

Дјечија манифестација

Представљању учесника бициклистичке трке претходила је манифестација предвиђена за најмлађе Дервенћане, а која је окупила 28 дјеце из вртића „Трол“ и основних школа „19 април“ и „Никола Тесла“.

 

 

Related posts

Признање част и обавеза

Derventski List

Вртић „Трол“ расписао
конкурс за пријем дјеце

Derventski List

ВАЖНОСТ ЊЕГЕ ЗУБА БРЖЕ СХВАТАЈУ МАЛИШАНИ НЕГО ОДРАСЛИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još