ИЗДВОЈЕНОСпорт

Бициклистички караван из Дервенте стартовао ка циљу

Бициклистички караван који је окупио 175 учесника, односно 25 екипа из око 30 земаља, стартовао је данас из Дервенте у посљедњу, пету етапу трке Београд – Бањалука.

Учесници трке, која се одржава по 16. пут, стартовали су у сриједу 13. априла из Београда, а финиш трке је данас у Бањалуци.

Градоначелник Милорад Симић изразио је задовољство због прилике за учешће у овој спортској манифестацији, истакавши да је Дервента већ други пут домаћин финалне етапе.

– Изразићу задовољство да смо у прилици бити домаћини посљедње етапе старта из Дервенте на крају које се одлучује побједник ове манифестације која спаја Београд и Бањалуку. Дервента је учесник трке већ 11 година, током којих смо били пролазна тачка, а ево већ другу годину смо домаћини старта. Моја захвалност организаторима на челу са господином Куваљом, са којима добро сарађујемо дуго година, а учеснике који су стигли из великог броја земаља поздрављам и вјерујем да ће из Дервенте понијети лијепу успомену, а и Дервента се њиховим боравком препородила, јер су то нова лица у нашем граду – казао је Симић честитавши унапријед побједнику трке, те додавши да је прелазак границе без заустављања искорак у посебним везама Србије и Републике Српске.

Директор бициклистичке трке Београд – Бањалука Владимир Куваља рекао је да се трка ове године састоји од пет етапа што је ново искуство за организаторе.

– Напорно смо радили и могу рећи да сам веома задовољан са свим што смо урадили моји сарадници и ја, као и градови домаћини који су нас подржали. Данас стартујемо из Дервенте, возимо два круга, те се упућујемо преко Српца, Разбоја, Градишке, Лакташа у Бањалуку. Лијепо вријеме нас је поново послужило што је веома важно, да и грађани Дервенте изађу и поздраве учеснике – рекао је Куваља.

Прије него што су бициклисти почели посљедњу етапу, присутне су осим градоначелника Дервенте и директора трке Владимира Куваље, поздравили и предсједник Бициклистичког савеза БиХ Тони Зорић, потпредсједник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић и Спортски директор трке Горан Гуска.

Дјечија манифестација

Представљању учесника бициклистичке трке претходила је манифестација предвиђена за најмлађе Дервенћане, а која је окупила 28 дјеце из вртића „Трол“ и основних школа „19 април“ и „Никола Тесла“.

 

 

Related posts

Врховац се окитио
са четири медаље

Derventski List

ЖУНИЋ: БОРБА РАДНИКА „УНИСА“ УСПЈЕШНО ОКОНЧАНА

admin

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još