ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ближи се почетак
проширења вртића „Трол“

Предшколска установа „Трол“ све је ближе проширењу својих капацитета, с обзиром да је у току израда пројектне документације која је предуслов за реконструкцију објеката и обезбјеђивање мјеста у вртићу за још око 120 дјеце уз додатне садржаје.

Потреба за проширењем вртића јавила се са повећаним интересовањем родитеља за упис малишана, а на које тренутно постојећи капацитети „Трола“ не могу да одговоре. Одлукама локалне управе за проширење су обезбијеђене просторије преко пута вртића „Трол“, а у току су административне процедуре које претходе адаптацији и реконструкцији, те прилагођавању потребама предшколске установе.

Начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић објаснила је да је у току израда главног пројекта.

– Завршен је поступак јавне набавке за комплетирање документације, то су урбанистичко – технички услови и главни пројекат, дакле све је обједињено једном јавном набавком и сада је у току израда пројекта. Имовинско – правни односи су ријешени у смислу да је преостало само да се ријеши питање простора за пословницу Фонда здравственог осигурања који замјењујемо за наш простор у Дому здравља. Документација за то је припремљена и идућих дана ће бити послата Управном одбору овог фонда на усаглашавање и надамо се да ће то позитивно бити ријешено – казала је Живанићева додавши да идућа фаза обухвата спајање главног објекта вртића и нових просторија топлом везом и вањско уређење комплетног комплекса вртића.

Све кораке ка проширењу предшколске установе будно прате из „Трола“, а директорица Гордана Симић истиче да ће нови објекти укинути листе чекања на вртић.

– Заиста се радујемо и надамо да ће овај пројекат бити реализован до краја ове године, те да ће још око 120 дјеце бити обухваћено предшколским васпитањем и образовањем, што нам коначно укида листе чекања – казала је Симићева додавши да ће нове просторије омогућити лакшу реализацију досадашњих активности.

– Дио простора који ће бити адаптиран раније је био вртић, а за остатак објекта ће бити подложан промјени намјене. У новом објекту ћемо добити и фискултурну салу која нам је итекако потребна с обзиром да је око 80 малишана активно у „Школици спорта“. Сматрамо да би ова активност требало да буде дио редовног програма, односно да у њу буду укључена сва дјеца – истакла је Симићева.

У „Тролу“ тренутно борави око 200 дјеце распоређене у три јасличке и шест васпитно – образовних група.

Кутак за рани раст и развој

Директорица „Трола“ додала је да ће рад у пуном капацитет у новим просторијама имати Кутак за рани раст и развој.

– Овај кутак биће ресурсна соба, а за шта имамо подршку Министарства просвјете и културе РС. Важно је истаћи и да су нам сада капацитети Кутка за рани раст и развој потпуно попуњени, односно кутак обухвата 13 дјеце са којима раде асистенти, али се надамо да ћемо са проширењем вртића имати више могућности у смислу мјеста за дјецу као и расположивог кадра – рекла је Гордана Симић.

Related posts

Филмови „Кашеј“ и „Света Петка“ данас

admin

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА

admin

Сваки град има срце,
само Дервента душу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još