ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ближи се почетак
проширења вртића „Трол“

Предшколска установа „Трол“ све је ближе проширењу својих капацитета, с обзиром да је у току израда пројектне документације која је предуслов за реконструкцију објеката и обезбјеђивање мјеста у вртићу за још око 120 дјеце уз додатне садржаје.

Потреба за проширењем вртића јавила се са повећаним интересовањем родитеља за упис малишана, а на које тренутно постојећи капацитети „Трола“ не могу да одговоре. Одлукама локалне управе за проширење су обезбијеђене просторије преко пута вртића „Трол“, а у току су административне процедуре које претходе адаптацији и реконструкцији, те прилагођавању потребама предшколске установе.

Начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић објаснила је да је у току израда главног пројекта.

– Завршен је поступак јавне набавке за комплетирање документације, то су урбанистичко – технички услови и главни пројекат, дакле све је обједињено једном јавном набавком и сада је у току израда пројекта. Имовинско – правни односи су ријешени у смислу да је преостало само да се ријеши питање простора за пословницу Фонда здравственог осигурања који замјењујемо за наш простор у Дому здравља. Документација за то је припремљена и идућих дана ће бити послата Управном одбору овог фонда на усаглашавање и надамо се да ће то позитивно бити ријешено – казала је Живанићева додавши да идућа фаза обухвата спајање главног објекта вртића и нових просторија топлом везом и вањско уређење комплетног комплекса вртића.

Све кораке ка проширењу предшколске установе будно прате из „Трола“, а директорица Гордана Симић истиче да ће нови објекти укинути листе чекања на вртић.

– Заиста се радујемо и надамо да ће овај пројекат бити реализован до краја ове године, те да ће још око 120 дјеце бити обухваћено предшколским васпитањем и образовањем, што нам коначно укида листе чекања – казала је Симићева додавши да ће нове просторије омогућити лакшу реализацију досадашњих активности.

– Дио простора који ће бити адаптиран раније је био вртић, а за остатак објекта ће бити подложан промјени намјене. У новом објекту ћемо добити и фискултурну салу која нам је итекако потребна с обзиром да је око 80 малишана активно у „Школици спорта“. Сматрамо да би ова активност требало да буде дио редовног програма, односно да у њу буду укључена сва дјеца – истакла је Симићева.

У „Тролу“ тренутно борави око 200 дјеце распоређене у три јасличке и шест васпитно – образовних група.

Кутак за рани раст и развој

Директорица „Трола“ додала је да ће рад у пуном капацитет у новим просторијама имати Кутак за рани раст и развој.

– Овај кутак биће ресурсна соба, а за шта имамо подршку Министарства просвјете и културе РС. Важно је истаћи и да су нам сада капацитети Кутка за рани раст и развој потпуно попуњени, односно кутак обухвата 13 дјеце са којима раде асистенти, али се надамо да ћемо са проширењем вртића имати више могућности у смислу мјеста за дјецу као и расположивог кадра – рекла је Гордана Симић.

Related posts

ПОЛИТИЧКИ ЗАХТЈЕВ СПРИЈЕЧИО ПУТ У КАТАР

admin

Зимско „облачење“ возила празни новчанике

admin

Позив домаћинствима за уградњу соларних панела

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još