Друштво

Будућност кроји у
свијету математике

Све петице, запажени резултати на школским и градским такмичењима, те широка лепеза интересовања донијели су Дајани Шогоровић титулу ученице генерације Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ у Осиња, а знање које је упила у основној школи ова ученица надограђиваће у области банкарства.

Иако из основне школе носи само лијепе успомене, ова ученица не крије узбуђење због нове степенице у свом образовању – средње школе.

– У основној школи омиљени предмети су ми били математика, физика и хемија, па сам из ових предмета провјеравала знање и на такмичењима. Градиво ми није било тешко и била сам приличнно активна на настави. Радујем се новим изазовима у средњој школи – додала је Шогоровићева казавши да је банкарство изабрала због математике.

– Мислим да нећу имати проблема у овој струци, јер ми је математика добро ишла. Такође, видим се у овој области – рекла је ова ученица којој су добре организационе способности и подршка родитеља помогли да савлада све изазове пред којима се нашла.

– Родитељи ми нису били строги и углавном су имали разумијевања, и то ми је олакшало да распоредим своје обавезе – додала је она.

Визија

Иако још увијек нема јасну визију за будућност, Дајана Шогоровић планира да упише факултет.

– Надам се да ћу своја интересовања наставити да развијам у области математике и физике, које заиста волим – казала је Шогоровићева.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИ НА ДРЕВНИМ СТАЗАМА ВЈЕРЕ

admin

ЗБОГ ПРОБНЕ МАЛЕ МАТУРЕ ДАНАС И СУТРА НЕМА НАСТАВЕ

admin

Ђаци вриједно
увјежбавају хорске изведбе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još