Култура

„Вихорово стиховање“ било
повод за дружење и уживање у природи

Прво првомајско „Вихорово стиховање“ окупило је данас код воденице „Јоканић“ на ријеци Бишњи око 30 пјесника из Дервенте и других општина и градова.
Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба „Вихор“, које је и организовало стиховање, Милорад Ђурђевић казао је да су се у срцу природе окупили чланови клуба, али и пјесници из неколико сусједних општина и градова, са којима клуб има веома успјешну сарадњу.
-Сви учесници су сагласни, и веселог срца прихватили нашу иницијативу, да и наредне године будемо окупљени истим поводом, па већ можемо рећи да је и наша жеља или намјера остварена – казао је Ђурђевић.
Предсједник Културно – просвјетног друштва „Васо Пелагић“ Пелагићево Пајо Бркић истакао је задовољство дружењем, које је оцијенио празником за чула и душу.
-Стихови су се низали, њих су мијењале шале, анегдоте, а оваква дружења и окупљања праве и искрене поштоваоце лијепо писане и усмене ријечи – казао је Бркић.
Спасоје Јовановић из Добоја који је био међу најстаријим учесницима истиче да је „Вихор“ најорганизованији клуб на нивоу регије и шире.
-Дружења и гостопримство су богатство овог клуба. Поезија је пламен који освјетљава стазе пјесника и пријатеља – рекао је Јовановић.
Најмлађи учесник дружења била је Кристина Крстовић, а уз
„Вихор“ гостопримство пјесницима и другим љубитељима природе пружио је брачни пар Боро и Миломирка Јоканић, власници воденице која брашно меље на традиционалан начин.

Related posts

Ћирилица благо које
је запостављено

Derventski List

Малишани се одлично снашли у свијету музике

admin

МАЛИШАНИ УПЛОВИЛИ У МАГИЧНИ СВИЈЕТ ЗАГОНЕТКИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još