Култура

„Вихор“ и „Коријени“
повељом крунисали сарадњу

Круна досадашње сарадње и продубљивање добрих односа и разумијевања између чланова Српског књижевног клуба „Вихор“ и Завичајног удружења Срба „Коријени“ је данашње потписивање Повеље о братимљењу.

Братимљење је дио манифесфације Међународни илиндански сусрети „Прљача“ чији ће централни догађај бити одржан сутра у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Предсједник СКК „Вихор“ Ненад Симић изразио је захвалност и задовољство јачањем сарадње и очувања ћирилице и традиционалних вриједности народа Републике Српске и Србије.

-Чин братимљења са ЗУС „Коријени“ из Сомбора је одраз сарадње, узајамног помагања и разумијевања, као и увод у много већа заједничка дјела којим тежимо – казао је Симић.
Предсједник Завичајног удружења Срба „Коријени“ Мишо Тришић казао је да је резултат плодоносне сарадње дуге више од деценију данашње потписивање повеље о пријатељству и братског сарадњи.

-Наше удружење дјелује већ 16 година, а сваке године наши чланови долазе у Дервенту, а пријатељи Дервенћани гостују код нас у октобру на манифестацији „Матица дијаспора“. Неки вид повеље о братимљењу потписали смо у Новом Саду, а и у Сомбору ћемо потписати, а очекујемо да ће се наша сарадња наставити и бити још јача, дугорочнија и плоднија – рекао је Тришић.
Овом приликом присутни су обишли и цркву у комплексу Старе цркве, упознали се са историјатом и подизањем храма, а културно – умјетнички програм који су извеле чланице Пјевачке групе КУД-а „Душко Трифуновић“, употпунио је овај догађај.

Related posts

Духовна музика и пјесма
њежни пут до срца

Derventski List

Јовицa Ђурђић угостио ђаке,
вечерас књижевно дружење

Derventski List

„ПРЉАЧА“ СЛАВИ ПИСАНУ РИЈЕЧ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još