EкономијаИЗДВОЈЕНО

„Вокел“дио привредне
разгледнице Дервенте

Компанија „Вокел“, која успјешно послује већ 35 година широм БиХ, отворила је данас врата 15. изложбено – продајног салона и то у Жељезничкој улици у Дервенти.

Ова компанија основана је 1989. године, а данас обједињује седам дјелатности укључујући керамику, водоматеријал, климатизацију, централно гријање, санитарије, ламинате и паркете, а њихови производи осим у сједишту у Посушју, купци могу да пронађу у објектима у Брчком, Сарајеву, Бањалуци, Ливну, Требињу, Бијељини, Мостару, Бихаћу, Приједору, Босанској Крупи, Јајцу, Санском Мосту, Тузли, те у Хрватској и Црној Гори.

Компанија сарађује са више од 220 дугогодишњих партнера и запошљава више од 350 радника, а у отвореном објекту у Дервенти запошљава 15 радника и на својствен начин доприноси слици дервентске привреде.

Градоначелник Милорад Симић поздравио је власнике компаније породицу Лончар, пожеливши „Вокелу“ добродошлицу у привредну породицу града на Укрини.

– Овај град слови за пожељну средину за пословање и тековина којом се поносим је да смо створили толеранцију, средину гдје се радо дође и одлази са осмијехом, а понеки, што је велики понос, и остану. Дервента је једно мало привредно чудо гдје ради више од 900 привредних субјеката од којих 216 привредних друштава и пољопривредника, носимо 15.000 марака извоза по глави становника. Да посла у Дервенти има показује 7.000 запослених и то на шта смо поносни да је ту велики број домаћих привредника, али наравно пружимо руку и страним компанијама из Аустрије, Италије, Њемачке, и Кине – казао је Симић.

Власник „Вокела“ Петар Лончар казао је да је новоотворени центар у Дервенти 15. објекат „Вокела“ у БиХ.

– „Вокел“ је доста ентузијастично дошао у Дервенту, без много калкулација, правећи један свјетски реномиран објекат и гарантујем вам да је овај, 15. објекат у БиХ, један од најљепших „Вокелових“ пословница. „Вокел“ успјешно послује већ 35 година, данас је лидер у бранши керамике, санитарија, централног гријања, климатизације и водоинсталације и вјерујем да овим крајевима можемо донијети много доброг, као што и наш слоган каже „цијели свијет на једном мјесту“ као што уистину и јесте јер нудимо робу из цијелог свијета – казао је Лончар додавши да је ова инвестиција вриједна готово пет милиона.

– Тренутно имамо 15 запослених, а значајна је инвестиција и са финансијске стране, јер је премашила првобитних предвиђаних четири милиона и мислим да је Дервента један од најмањих градова који има овакав „Вокел“ центар. Свакако, Дервенту смо изабрали „по срцу“, јер су у обзир долазили и Модрича, Добој и Прњавор – додао је Лончар.

Предсједник управе компаније Јопип Кнезовић истакао је да „Вокел“ посебним не чине само пословни успјеси, него и људи који свакодневно доприносе овој компанији.

– Без повјерења и подршке свих наших вјерних запосленика, купаца, сарадника, инвеститора и свих других не бисмо били ту гдје јесмо, а овај објекат је плод рада и знања људи са нашег подручја на шта смо изузетно поносни и захвални – казао је Кнезовић.

Програм отварања уљепшао је наступ чланова СКУД-а „Дервента“, а у вечерњим часовима концерт Раде Манојловић.

Донације

Отварање нове „Вокелове“ пословнице обогатило је и хумано дјело компаније у знак солидарности и подршке и то кроз донацију чекова у вриједности од по 5.000 КМ Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

Жељезничка улица
добија дрворед

Derventski List

Крећу радови вриједни више од 600.000 КМ

admin

Петри Радић од петка се губи сваки траг

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još