Друштво

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРАТЕ КОРАК СА САВРЕМЕНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Усљед све веће примјене нових технологија, а самим тим и веће потражње на тржишту рада за информатичким знањем, Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и у наредној школској години ученицима нуди могућност стицања знања у рачунарско – информатичком смјеру гимназије.

Ученици који заузму једно од 24 предвиђена мјеста у одјељењу ове струке, поред савладавања савремених рачунарских техника и вјештина, добиће и широк спектар темељног образовања.

Ученици од прве године савладавају програмирање, рачунарске и оперативне системе, рачунарске мреже, базе података и мултимедијалне системе.

– Савремене технологије су постале незамјењив дио нашег свакодневног живота што је довело до потражње за стручним кадром у области технологије. Ученици овог смјера гимназије се оспособљавају за данас најтраженија и најпрофитаблилнија занимања на тржишту рада, било да запослење траже послије средњошколског образовања или послије стицања факултетске дипломе за коју је овај смјер врло добар темељ – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић.

Уна Теофиловић и Маја Бојанић кажу да је овај смјер прави избор за ученике који желе да се баве пословима који захтијевају познавање савремених технологија.

– Рачунарско- информатички смјер гимназије је за оне ученике који воле савремене технологије и програмирање. Овдје могу стећи више знања потребног за свој будући посао, јер добијају додатне предмете у вези са разунарством рачунарство, а од општег смјера гимназије се разликује по већем броју часова математике и информатике – истакле су ове ученице.

Овај смјер гимназије добра је и подлога за студијске програме у области дигитализације у привреди, здравству, енергетици, али и за професионалне орјентације попут програмера, администратора рачунарских мрежа и  база података, графичког и web дизајна.

Такмичења

Директор школе Предраг Дринић истиче и веома добре резултате које су ученици овог смјера постизали на такмичењима.

– На регионалном такмичењу из математике ученица Уна Теофиловић освојила je друго мјесто, а ученик Вук Врањеш четврто мјесто – казао је Дринић.

 

Related posts

Дувански дим са 4.000 штетних
материја непријатељ организма

Derventski List

Почело зидање куће за Славишу
Малића, прикључена и вода

Derventski List

Михаелу потребна помоћ добрих људи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još