ИЗДВОЈЕНОНовости

Градски парламент засједа 20. априла

Већина представника парламентарних клубова усагласила је на данашњој сједници скупштинског Колегијума да ће наредно засједање Скупштине града бити одржано 20. априла, а међу 27 тачака дневног реда одборници ће разматрати Приједлог одлуке о измјенама Статута града и План капиталних улагања за текућу годину.

Такође, на дневном реду наћи ће се и извјештаји о раду градоначелника и Градске управе у протеклој години, као и извјештаји о раду локалног парламента и сталних радних тијела такође у протеклој години, те Приједлог одлуке о усвајању Акционог плана одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама Дервенте за период до 2030. године и Приједлог одлуке о приступању изради Програма зона санитарне заштите за изворишта „Лупљаница“, „Билића врело“ и „Кораће“ која се користе за водоснабдијевање Дервенте. Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о уписном подручју и мрежи школа на територији града, те Информацију о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине на подручју града за протеклу годину, као и извјештај о раду Првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске – Сједиште замјеника Добој о предметима у којима се град Дервента појављује као странка у поступку за протеклу годину.

Дневни ред допуњен је тачкама о Приједлогу одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“ и Приједлогу рјешења о именовању сајвета за израду измјене дијела Регулационог плана „Центар исток – Центар запад – Блок запад“.

Пред одборницима у локалном парламенту биће и Приједлог рјешења о избору кандидата за члана Школског одбора Јавне установе ОШ „19. април“, те Приједлог рјешења о измјени рјешења о именовању чланова Управног одбора Јавне предшколске установе „Трол“ и Приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање једног члана из реда представника оснивача у Управни одбор те јавне установе, а биће разматран и Приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање чланова Управног одбора Јавне установе „Туристичка организација града Дервента“.

Ријечи би требало бити и о и Приједлозима рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора Јавне установе „Геронтолошки центар“ и именовању на ту функцију, а одборници ће разматрати и Приједлоге рјешења о разрјешењу дужности предсједника Комисије за мјесне заједнице и именовању на то мјесто, као и Приједлоге рјешења о разрјешењу дужности предсједника Одбора за регионалну и међународну сарадњу Скупштине града и именовању на то мјесто.

На приједлог Комисије за статут и прописе дневни ред је допуњен тачкама које се тичу Приједлога рјешења о разрјешењу члана Комисије за статут и прописе и избору на то мјесто у радном тијелу Скупштине.

Представници клубова одборника СДС-а, ПДП-а и ДНС-а се нису изјаснили о усаглашавњу датума одржавања, почетка рада и мјеста одржавања 13. сједнице Скупштине града, а представници клубова одборника СДС-а и ПДП-а се нису изјаснили ни о приједлогу дневног реда 13. сједнице Скупштине, док је представник клуба одборника ДНС-а остао уздржан.

 

Related posts

ШТА БИРАЧЕ ОЧЕКУЈЕ НА БИРАЛИШТИМА

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

До краја јуна бесплатна ХПВ
вакцина за дјецу од 15 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još