ИЗДВОЈЕНОНовости

Градски парламент засједа 20. априла

Већина представника парламентарних клубова усагласила је на данашњој сједници скупштинског Колегијума да ће наредно засједање Скупштине града бити одржано 20. априла, а међу 27 тачака дневног реда одборници ће разматрати Приједлог одлуке о измјенама Статута града и План капиталних улагања за текућу годину.

Такође, на дневном реду наћи ће се и извјештаји о раду градоначелника и Градске управе у протеклој години, као и извјештаји о раду локалног парламента и сталних радних тијела такође у протеклој години, те Приједлог одлуке о усвајању Акционог плана одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама Дервенте за период до 2030. године и Приједлог одлуке о приступању изради Програма зона санитарне заштите за изворишта „Лупљаница“, „Билића врело“ и „Кораће“ која се користе за водоснабдијевање Дервенте. Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о уписном подручју и мрежи школа на територији града, те Информацију о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине на подручју града за протеклу годину, као и извјештај о раду Првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске – Сједиште замјеника Добој о предметима у којима се град Дервента појављује као странка у поступку за протеклу годину.

Дневни ред допуњен је тачкама о Приједлогу одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“ и Приједлогу рјешења о именовању сајвета за израду измјене дијела Регулационог плана „Центар исток – Центар запад – Блок запад“.

Пред одборницима у локалном парламенту биће и Приједлог рјешења о избору кандидата за члана Школског одбора Јавне установе ОШ „19. април“, те Приједлог рјешења о измјени рјешења о именовању чланова Управног одбора Јавне предшколске установе „Трол“ и Приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање једног члана из реда представника оснивача у Управни одбор те јавне установе, а биће разматран и Приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање чланова Управног одбора Јавне установе „Туристичка организација града Дервента“.

Ријечи би требало бити и о и Приједлозима рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора Јавне установе „Геронтолошки центар“ и именовању на ту функцију, а одборници ће разматрати и Приједлоге рјешења о разрјешењу дужности предсједника Комисије за мјесне заједнице и именовању на то мјесто, као и Приједлоге рјешења о разрјешењу дужности предсједника Одбора за регионалну и међународну сарадњу Скупштине града и именовању на то мјесто.

На приједлог Комисије за статут и прописе дневни ред је допуњен тачкама које се тичу Приједлога рјешења о разрјешењу члана Комисије за статут и прописе и избору на то мјесто у радном тијелу Скупштине.

Представници клубова одборника СДС-а, ПДП-а и ДНС-а се нису изјаснили о усаглашавњу датума одржавања, почетка рада и мјеста одржавања 13. сједнице Скупштине града, а представници клубова одборника СДС-а и ПДП-а се нису изјаснили ни о приједлогу дневног реда 13. сједнице Скупштине, док је представник клуба одборника ДНС-а остао уздржан.

 

Related posts

НА ОЦЈЕНИ 120 ПАСА ИЗ БиХ, СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ

admin

Трг обасјан празничним
бојама и расположењем

Derventski List

„ПРОСВЈЕТА“ ПРОСЛАВИЛA КРСНУ СЛАВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još