Култура

Даниловићу „Повеља Мораве“
за књижевну вјечност

Пјесничка награда „Повеља Мораве“ коју додјељује Удружење пјесника Србије и Књижевно друштво „Мрчајевци“ уз подршку града Чачка уручена је протеклог викенда лауреатима за укупно књижевно стваралаштво, међу којима је и Мајо Даниловић.

Ово признање, једино је међународно које додјељује Удружење књижевника Србије, а награђенима је уручено на 24. Међународним пјесничким сусретима у Мрчајевцима који су окупили око 100 пјесника из цијеле Србије и региона.

Осим награде, лауреати су постали и почасни грађани Мрчајеваца, те су њихова имена уклесана на јединственом пјесничком обиљежју, „Песничкој стени“ на брду Илијак у срцу Шумадије.

– Сада су моје пјесме „оморављене“. Под тим сматрам неку врсту „обредног купатила“ за прочишћење пјесме. Сада, окупане у драгој води Мораве, а која ме подсјећа на Укрину, и тај крај на родну Дервенту, лагане попут лептира, могу да лете све до Песничког трга у Мрчајевцима, све до „Песничке стене“ на Илијаку. Ово признање ће умногоме утицати на већу одговорност и концизност моје писане и казиване ријечи – казао је Даниловић.

Related posts

Сари Богдан награда на конкурсу поводом Дана РС

admin

Најмлађи показали глумачко умијеће

admin

ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još