ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Даривање крви 17. децембра

Дервентски Црвени крст организује трећу овогодишњу акцију добровољног давања крви која ће бити одржана у четвртак, 17. децембра од осам до 14 часова у Центру за културу.

Добровољни даваоци крви који се одазову акцији требало би да се придржавају препорука Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, односно да у посљедњих 28 дана нису путовали изван Српске, да немају повишену температуру, прехладу, кашаљ или неку заразну болест.

– Такође, даваоци прије даривања крви не би требало да су били у контакту са болесном особом или да су у посљедњих 28 дана имали заразну болест. Обавезни су да носе заштитне маске и одржавају физичку дистанцу – истакли су из Црвеног крста додајући да сви даваоци на даривање крви треба да понесу неки лични документ.

– Крв ће моћи да дају они даваоци који нису даривали драгоцјену течност на посљедњој акцији која је одржана 15. октобра – истакли су из ове организације додајући да су све додатне информације доступне на броју телефона 053/333-086 или у сједишту Црвеног крста Дервента.

Related posts

За развој пољопривреде и села 489.000 КМ

admin

„Патролне шапе“ у недјељу

admin

„Конференција беба“ вечерас на тргу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još