ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРОГЛАШЕНА РЕДОВНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА

Штаба за ванредне ситуације општине Дервента данас је прогласио редовну одбрана од поплава, а водостај Укрине тренутно износи 170 центиметара и расте десет центиметара по часу.

Према ријечима самосталног стручног сарадника за планирање и организацију цивилне заштите у Општинској управи Драгољуба Кукића, тренутно су прилазни сеоски путеви из Дријена, Детлака и Календероваца, преко мостова, непроходни и то са дервентске стране.

– Имамо информацију да су узводно у Вијаци и Лишњи велике количине воде, тако да би сва та вода у наредним седам до осам часова требало да прође кроз нашу општину што ће повећати ниво воде – казао је Кукић.

Он је изразио наду да неће бити већих проблема, нити посљедица, а на сједници штаба донесена је одлука да се уведе стално дежурство.

– Између осталог, донијели смо и одлуку да Комуналац напуни један дио врећа пијеском, које ћемо одвести на одређена мјеста, како би се објекти могли спасити од евентуалног изливања воде. Непрестано ћемо пратити стање на терену и од тога ће зависити сљедеће одлуке и потези које ћемо морати да подузмемо – рекао је Кукић.

 

Дренова

– Када је у питању Дренова, стање је стабилно, с обзиром да је Дренова испуштана у суботу и недјељу, што је у свако случају позитивно. Не би требало да нам се деси сценарио 2010. нити 2014. године – истакао је Драгољуб Кукић.

Related posts

Срећан 8. март, Међународни дан жена

admin

Скупа сјетва скраћује бразде

admin

Дервента – примјер добре праксе бриге о дјеци са интелектуалним сметњама (ВИДЕО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još