ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дервента „кључа“
на готово 40 степени

Топлотни талас са дневним температурама ваздуха од готово 40 степени Целзијуса захватио је и Дервенту, отежавајући свакодневицу готово свим генерацијама.

Из Хидрометеоролошког завода саопштили су да се најтоплији период очекује од сриједе, 10. јула до суботе, 13. јула, када ће жива на термометру достизати 40 степени Целзијуса, док би од 14. до 16. јула врелине требало да ослабе за неколико степени и достижу 37. подиок. Читав овај период пратиће и тропске ноћи у којима температура неће падати испод 20 степени.

Током трајања топлотног таласа из Републичке управе цивилне заштите Републике Српске савјетовали су грађанима да што више бораве у расхлађеним просторијама, да избјегавају физичке активности на отвореном и боравак напољу у најтоплијем дијелу дана од десет до 17 часова и да узимају више течности.

Из Републичке управе цивилне заштите упозоравају грађане да се у најтоплијем дијелу дана не напрежу физички, да се расхлађују водом и да не остављају дјецу, као ни животиње, у паркираним возилима.

– Грађани треба да потраже помоћ ако осјете вртоглавицу, слабост, узнемиреност, интензивну жеђ или главобољу – нагласили су из ове управе.

Related posts

Борцима који тешко живе уручени пакети помоћи

admin

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ ПОДИГЛА ЗАВЈЕСУ

admin

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „БОСИЉКА“ У НЕДЈЕЉУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još