Друштво

Борцима који тешко живе уручени пакети помоћи

Неформална група некадашњих бораца 27. бригаде, окупљена око администратора групе на друштвеној мрежи „фејсбук“ посвећенoj овој бригади, данас је окончала акцију прикупљања и уручивања пакета помоћи борцима који тешко живе.

– Ово је четврта година од како проводимо ову акцију и изузетно смо задовољни и поносни на чињеницу да се сваке године нашем позиву да донирају средства за набавку пакета, одазива све већи број донатора. Осим наших некадашњих сабораца, који могу да помогну, у акцију се укључује велики број добрих људи, који су препознали потребу да се помогне некадашњим борцима који тешко живе – каже Младен Тодорић, један од организатора.

Осим Тодорића, у организацији акције учествовали су Никола Радановић, Дејан Ножица и Симо Симикић, као и администратор „фејсбук“ групе „27. моторизована бригада“, који дјелује под псеудонимом „Соко“ и анониман је.

Ове године у акцију се укључило 136 појединаца, те општинске борачке организације Дервента и Брод, а помоћ је стигла до 34 борца из Дервенте, Брода, Прњавора и Теслића.

– Појединачна вриједност пакета је око 160 марака, а у њему је највише прехрамбених производа, те нешто потрепштина за одржавање хигијене – каже Тодорић, те додаје да се организатори захваљују свима који су се укључили и подржали акцију. Он, такође, изражава наду да ова активност неће стати, него ће догодине бити још боље организована и да ће бити још више сакупљених средстава.

Related posts

Током „Недјеље солидарности“ подијељен 141 пакет помоћи

admin

ВИШЕ СЕЛА ДАНАС БЕЗ СТРУЈЕ

admin

„ТЕБИ, ЗВИЈЕЗДО СЈАЈНА“ ЖЕНАМА У ЧАСТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još