Друштво

Додјела награда побједницима сутра

Српско просвјетно културно друштво „Просвјета“ Дервента изабрало је најљепше ћириличне рукописе од укупно 51 рада који су пристигли на овогодишњи конкурс овог друштва, а награде побједницима биће додијељене сутра у 19 часова у Центру за културу.

Међу ученицима најљепши ћирилични рукопис потекао је из пера Софије Ковачевић из Власенице, док је друго мјесто заузела Маја Глумац из Дервенте, а треће мјесто припало је суграђанки Ањи Петковић. Ученици који су својим радовима заслужили похвале су Никола Чоњић из Хан Пијеска, Нађа Ковачевић из Власенице, Хелена Цигановић из Дервенте, те Андреја Попадић и Лука Пуљановић из Добоја.

Сва три прва мјеста у категорији одраслих заслужили су ћурилични радови Дервенћана, па је првим мјестом награђен ћирилични рад Јелене Ђурђевић, друго мјесто завриједио је рад Анице Сарић, а на трећем мјесту се истакао рад Бошка Гајића. У овој категорији похваљен је рад Милоша Ожега из Српца.

Радове је оцјењивала комисија у саставу Далиборка Малешевић, Вујадин Малешевић и Милорад Ђурђевић.

– Сви љубитељи српског језика, писма и културе су добродошли на додјелу награда побједницима конкурса – рекли су из „Просвјете“.

Related posts

Глинене мете гађало
тридесетак ловаца

Derventski List

Уручене награде ауторима најљепших ћириличних рукописа

admin

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još