Друштво

Средња школа утабала стазе за нове изазове

Овогодишњим матурантима Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Кристини Даниловић и Саши Тадићу, који су успјешно окончали образовање у смјеру физиотерапеутски техничар, четири године које су провели у средњој школи обиљежили су лијепи тренуци и стицање пријатељстава, која ће настојати да његују и у будућности.

Изазове које су током школовања у Центру „Будућност“ свакодневно заједно савладавали, ови матуранти памтиће као јединствен период свог живота, а планове за будућност већ су скројили.

– Средњу школу ћу памтити по дружењу и стеченим пријатељима, а највећи утисак је на мене оставило путовање у Мађарску одакле сам понио доста лијепих успомена – рекао је Дервенћанин Саша Тадић додавши да планира да остане у овој бранши.

– Планирам да одрадим приправнички, тачније да се посветим раду у бранши. Свакако, имам и друге планове, али бих волио да почнем да радим – казао је овај Дервенћанин не искључујући могућност да у руци држи и индекс факултета.

Добојка Кристина Даниловић, иако за почетак боравка у Дервенти и Центру „Будућност“ везује тешке тренутке одвојености од куће, породице и пријатеља, остатак школовања памти по лијепим тренуцима.

– С обзиром да сам из Добоја, била сам корисник смјештаја у центру, само сам викенде проводила кући, што је у почетку било мало чудно и тешко, јер сам се рано одвојила од родитеља, али сам се, наравно, временом навикла. Томе су допринијели запослени у центру, који су били веома пријатни према нама корисницима, али и други ученици који су ми постали пријатељи и увелико олакшали период одвојености од куће – казала је Даниловићева додавши да је лијепе успомене стекла и у ваннаставним активностима, као и да се већ увелико припрема за наредни корак.

– Планирам да упишем медицински факултет у Новом Саду и томе сам тренутно посветила своје вријеме – казала је ова Добојка.

Драмска секција

Даниловићева је током школовања у „Будућности“ била активни члан драмске и рецитаторске секције, те је својим учешћем, увијек употпуњавала школске приредбе и активности.

Пријем

С обзиром да су Даниловићева и Тадић једини овогодишњи матуранти у Центру „Будућност“, а усљед изостанка матуралне забаве, директор Владан Поповић организовао је пријем у њихову част.

– Одлучили смо да на скромнији начин обиљежимо завршетак једне животне етапе наших матураната, те смо им, како и сљедује, уручили дипломе о завршетку средње школе али и пригодне поклоне – рекао је Поповић пожеливши матурантима срећу на њиховим даљим животним стазама.

Related posts

Припрему за школу имаће око 80 дјеце

admin

Божићну акцију
употпуниће базари

Derventski List

„Троловци“ обиљежили крсну славу Светог Николу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još