Друштво

Ратни пут без мрље

Подсјећањем на ратни пут и одавањем почасти погинулим борцима и умрлим припадницима чете војне полиције 327/27. бригаде почело је окупљање некадашњих војних полицајаца које традиционално буде организовано почетком августа.

Војним полицајцима придружило се и неколико некадашњих бригадних извиђача, те представници организација проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата, као и некадашњи командант бригаде Станко Балтић.

– Весели ме чињеница да се окупљате и подсјећате на дане када смо се борили за наш опстанак на овим просторима. Неизмјерно сам вам захвалан за позив да будем с вама и да се заједно подсјетимо на догађаје кроз које смо заједно прошли – рекао је командант Балтић.

Душко Нинковић, један од ратних командира чете, рекао је да сви могу да буду поносни на ратни пут ове јединице који је био без мрље, те да ће традиција окупљања бити настављена. Додао је и да је при крају оснивање Удружења припадника чете војне полиције.

– Основни циљ је да се не заборавимо, иако нас је живот одвео на више различитих мјеста и мислим да никакво лоше вријеме и људи не могу утицати на то да увијек останемо јединствени. У овој часној јединици и онда, а и данас,  најмањи је број људи који су политичким опредјељењем градили било шта – рекао је Нинковић.

Related posts

ВАШАР УСТУКНУО ПРЕД КОРОНА ВИРУСОМ

admin

Пет садница липе украсило град

Derventski List

Добродошлица и поклони
дочекали првачиће

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još