РС-РЕГИЈА

ДО ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА 15 ДАНА

Поступак издавања грађевинских дозвола биће значајно убрзан, а рок за њихово издавање скраћен захваљујући измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу који је данас усвојила Влада Републике Српске, изјавила је министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић.

Она је истакла да је ово системски закон којим се уређују области планирања простора и грађења, као и поступци издавања грађевинских и употребних дозвола за све објекте.

– Све дозволе ће убудуће бити издаване на основу овог закона како би инвеститори што прије дошли до дозволе и избјегли могуће опструкције. Рок за издавање дозволе биће 15 дана од дана када инвеститор уз захтјев достави комплетну документацију – рекла је Голићева на конференцији за новинаре у Бањалуци послије сједнице Владе.

Она је истакла и да ће Свјетска банка донирати Српској софтвер вриједан милион КМ за издавање електронских грађевинских дозвола.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Патријарх Порфирије: Мир је пут православног народа

admin

ОПЕРАЦИЈА „КОРИДОР“ НА ФИЛМСКОЈ ТРАЦИ

admin

ДОБОЈ: ТИЈЕЛО МАЛОЉЕТНИКА ПРОНАЂЕНО НА ПАРКИНГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još