РС-РЕГИЈА

ДО ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА 15 ДАНА

Поступак издавања грађевинских дозвола биће значајно убрзан, а рок за њихово издавање скраћен захваљујући измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу који је данас усвојила Влада Републике Српске, изјавила је министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић.

Она је истакла да је ово системски закон којим се уређују области планирања простора и грађења, као и поступци издавања грађевинских и употребних дозвола за све објекте.

– Све дозволе ће убудуће бити издаване на основу овог закона како би инвеститори што прије дошли до дозволе и избјегли могуће опструкције. Рок за издавање дозволе биће 15 дана од дана када инвеститор уз захтјев достави комплетну документацију – рекла је Голићева на конференцији за новинаре у Бањалуци послије сједнице Владе.

Она је истакла и да ће Свјетска банка донирати Српској софтвер вриједан милион КМ за издавање електронских грађевинских дозвола.

http://www.rtrs.tv

Related posts

У ПРОТЕКЛА 24 ЧАСА У СРПСКОЈ РОЂЕНО 46 БЕБА

admin

ОПЕРАЦИЈА „КОРИДОР“ НА ФИЛМСКОЈ ТРАЦИ

admin

ЗАХТЈЕВ ЗА ПОРЕСКУ КАРТИЦУ ДОСТАВИТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još