ИЗДВОЈЕНОНовости

ЖАНДАРМЕРИЈА УМЈЕСТО РЕЗЕРВНОГ САСТАВА ПОЛИЦИЈЕ

Умјесто првобитно планираног формирања резервног састава полиције, Јединица за подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске промијениће назив у Жандармерија и биће допуњена активним саставом МУП-а, првенствено младим полицајцима који су образовање стекли на Полицијској академији.

– Ради се о реорганизацији интервентних снага ради бржег и ефиксанијег одговора на безбједносне изазове са којима се Српска суочава, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања – саопштено је из МУП-а РС.

Из Министарства наводе да са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама могу да одговоре на безбједносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију.

– С обзиром да је за успостављање резервног састава потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини РС, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције – саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да ће Министарство у будућем периоду поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

Related posts

РАЗБИЛИ ПРОЗОР НА КАФИЋУ И ПОКУПИЛИ НОВАЦ ИЗ АПАРАТА

admin

Ратари жању губитке

Derventski List

ПЕТАК РОК ЗА ПОВОЉНИЈУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još