ИЗДВОЈЕНОНовости

ЖУНИЋ: БОРБА РАДНИКА „УНИСА“ УСПЈЕШНО ОКОНЧАНА

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић изразио је задовољство што је дуготрајна борба радника фабрике цијеви „Унис“ за своја права завршена у њихову корист.

Влада РС је на данашњој сједници усвојила закључак о укључивању радника „Униса“ у Програм социјалног збрињавања, чиме је радницима омогућено да остваре своја права, а активан учесник у процесу остваривања права на социјално збрињавање био је управо Жунић.

– Преговори за рјешавање овог проблема трају већ дуже вријеме и то на нивоу три министарства. Драго ми је што смо, иако смо радили доста дуго на овом питању, радили без много буке и успјели да дођемо до рјешења које је у корист радника. Желим да честитам Синдикату радника који је остао дољедан у борби за своја права, као и предсједнику Синдиката металске индустрије и рударства Танету Пеулићу, као и премијеру Радовану Вишковићу са којим са често разговарао о овој теми, а који је пресјекао све могуће дилеме и нашао разумијевање за раднике „Униса“ – рекао је Жунић за Дервентски лист.

Донесеним закључком биће издвојено 358.557 марака за збрињавање радника овог предузећа, од чега ће дио бити намијењен за остваривање права радника у Заводу за запошљавање, док ће дио бити намијењен за уплату доприноса Фонду ПИО чиме ће за 12 радника бити омогућен одлазак у пензију.

Донесеним закључком задовољни су и сами радници, који истичу да је ово рјешење било једино могуће у тренутним условима с обзиром да је стечај у „Унису“ отворен прије осам мјесеци.

Related posts

Мир Божији, Христос се роди

admin

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

Дервента живи свечарске дане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još