ИЗДВОЈЕНОНовости

ЖУНИЋ: БОРБА РАДНИКА „УНИСА“ УСПЈЕШНО ОКОНЧАНА

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић изразио је задовољство што је дуготрајна борба радника фабрике цијеви „Унис“ за своја права завршена у њихову корист.

Влада РС је на данашњој сједници усвојила закључак о укључивању радника „Униса“ у Програм социјалног збрињавања, чиме је радницима омогућено да остваре своја права, а активан учесник у процесу остваривања права на социјално збрињавање био је управо Жунић.

– Преговори за рјешавање овог проблема трају већ дуже вријеме и то на нивоу три министарства. Драго ми је што смо, иако смо радили доста дуго на овом питању, радили без много буке и успјели да дођемо до рјешења које је у корист радника. Желим да честитам Синдикату радника који је остао дољедан у борби за своја права, као и предсједнику Синдиката металске индустрије и рударства Танету Пеулићу, као и премијеру Радовану Вишковићу са којим са често разговарао о овој теми, а који је пресјекао све могуће дилеме и нашао разумијевање за раднике „Униса“ – рекао је Жунић за Дервентски лист.

Донесеним закључком биће издвојено 358.557 марака за збрињавање радника овог предузећа, од чега ће дио бити намијењен за остваривање права радника у Заводу за запошљавање, док ће дио бити намијењен за уплату доприноса Фонду ПИО чиме ће за 12 радника бити омогућен одлазак у пензију.

Донесеним закључком задовољни су и сами радници, који истичу да је ово рјешење било једино могуће у тренутним условима с обзиром да је стечај у „Унису“ отворен прије осам мјесеци.

Related posts

Смијењен Маринко Николаш

Derventski List

На снази нови
режим саобраћаја

Derventski List

Помен за страдале
заробљенике у понедјељак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još