Спорт

Завршен празник
одбојке на пијеску

Побједници Међународног турнира у одбојци на пијеску „Дервента опен 2023“, који је протекла два дана донио прегршт добрих партија на теренима поред Укрине, у женској конкурецији су Дервенћанка Јелена Шакотић и Бањалучанка Соња Вујинић, док су међу мушким екипама тријумфовали Београђани Филип Трифуновић и Данило Николић.

Турнир је и ове године задржао епитет међународног захваљујући учешћу екипа из Србије и Хрватске, а окупио је укупно 30 екипа у мушкој и женској конкуренцији.

По други пут, послије 2018. године, турнир је на домаћем терену освојила Јелена Шакотић.

– На овом турниру се такмичим од средње школе, можда чак и основне. Од прошле сезоне Соња Вујинић и ја смо у пару, а ово нам је ове године први турнир. Искрено, нисмо имале висока очекивања за пласман, јер смо знале да учествује и пет екипа из Србије – рекла је Шакотићева додавши да су мотивацију и наде у побједу добиле по побједи у полуфиналу.

Први турнир за екипу из Београда, Филипа Трифуновића и Данила Николића изњедрио је побједу.

– Последња два дана у Дервенти су била јако лепа. Свиђа град, али и људи, а организација је на завидном нивоу. Ово нам је вероватно једини турнир који ћемо играти на песку ове године – рекао је Трифуновић.

Турнир већ 23 године организује Одбојкашки клуб „Дервента“, а директор турнира Владо Асентић казао је све ове године настоје да турнир задржи висок ниво.

– Припреме, с обзиром на инфраструктуру којом располажемо, највише су укључивале терен. Трудимо се увијек да направимо добру промоцију града, привучемо људе са стране наградним фондом и да сваке године буду бољи услови за учеснике – рекао је Асентић.

Награда за освојено прво мјесто износила је 1.000 марака, за друго 600, треће 300 КМ, а по први пут награђене су екипе које су заузеле четврто мјесто.

Related posts

Душан Пејин најбољи на
школском шаховском турниру

Derventski List

„КИМА“ ОРГАНИЗУЈЕ ЉЕТЊУ ШКОЛУ КАРАТЕА

admin

Дервентски кик – боксери брусе
форму за Европско првенство

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još