ИЗДВОЈЕНОНовости

За путеве и улице готово
1,6 милиона марака

Уговором који је градоначелник Милорад Симић потписао са предузeћем „Геокоп“ биће реконструисане улице и путеви у градском и руралном дијелу Дервенте, а уговорени послови вриједни су укупно 1.586.570 марака.

Уговором је обухваћено 26 путних праваца у сеоском подручју и 14 градских улица, међу којима је и пресвлачење улица у Кинеској четврти у вриједности од 179.647  марака.

Градоначелник је прецизирао да се ради о улагањима која ће, уз већ започете пројекте, промијенити слику Дервенте.

– Уговор се односи на реконструкцију 26 путних праваца у вриједности од око 500.000 марака, затим радове на 14 градских улица, за које је намијењено укупно 960.000 марака. Од тога ће 180.000 КМ бити утрошено за послове у Кинеској четврти. Послови би требало да буду завршени у овој календарској години уколико временски услови дозволе – рекао је Симић додавши да се ради о значајном доприносу унапрјеђењу инфраструктуре.

– То су за једну локалну заједнцу и буџет којим она расположе значајна средства. Ове године улажемо осам милиона марака властитих средстава у разне пројекте, а када томе додамо и 5,2 милиона марака од Владе Републике Српске за реконструкцију објеката Основне школа „Никола Тесла“, онда улагања достижу укупно 13 милиона марака – рекао је Симић.

Представник „Геокопа“ Гордан Јефтић казао је да се потписивањем овог уговора стичу услови за почетак радова.

-Пројекат обухвата 40 путних праваца, санацију и реконструкцију асфалтних оштећења и насипања локалних путева чија је укупна вриједност нешто мање 1,6 милиона марака са ПДВ-ом. Посао ћемо урадити уз поштивање највиших стандарда у погледу квалитете и безбједности, уз минималне сметње за грађане – рекао је Јефтић.

Рок за извођење радова је 120 дана од увођења извођача у посао.

Related posts

ЂАЦИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“ ОБРАДОВАЛИ ПАКЕТИЋИМА

admin

Република Српска бедем који
чува слободу свог народа

Derventski List

ДОГОДИНЕ ОСВЕШТАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još