Друштво

За сутрашњу штрапаријаду већ пријављено 200 коња

За прву дервентску штрапаријаду, која почиње вечерас дружењем љубитеља коњичих спортова, пријављено је око 200 коња који ће сутра под одрганизаторском палицом клуба „Соко сиви“ бити изложени и одмјериће снаге у вучи трупаца.

Ова манифестација која ће бити одржана на парцели послије Новог моста, уз магистрални пут Дервента – Жировина међународног је карактера, а како су казали организатори, учешће су најавили клубови из Републике Српске, БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Румуније.

– Манифестација почиње данас заједничком вечером и дружењем, а сутра од осам часова планирано је окупљање учесника, вагање коња и почетак изложбе коња која ће трајати цијелог дана. Такмичарски дио у вучи трупаца планирано је од десет часова и то у три категорије, лакој, средњој и тешкој, а увече ћемо прогласити побједника и додјелити пехар – рекао је организатор Сретен Симић из клуба „Соко сиви“ истакавши да ће пријаве коња бити могуће и на сам дан одржавања манифестације.

– До сад је за такмичарски дио пријављено 200 коња, односно 100 парова, али ће власници своје љубимце моћи пријавити и на дан такмичења – појаснио је Симић.

Related posts

Достојно представили своју школу и град

admin

Благовијести обасјале Стару цркву

admin

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još