Култура

„ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА“ ОДУШЕВИЛА ПУБЛИКУ

Монодрамом „Има нека тајна веза“ млади глумац Милан Димић представио се вечерас дервентској публици у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а многобројна публика уживала је у дјелу које прати живот Душка Трифуновића.
Кроз лијепе и срећне тренутке, али и тешке животне моменте исказане кроз стихове, анегдоте, пјесме, Димић је публику подсјетио на незаборавне стихове, а глуму су допунили тактови познатих пјесама.
У монодрами се појављује шест ликова са којима глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота, од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.
-Монодраму смо као жанр имали у првом семестру четврте године студија, а како сам рођен на Палама у којима се одржавају Дани Душка Трифуновића одлучио сам да моје ауторско дјело посветим управо њему. Рад на овом комаду трајао је три мјесеца и циљ ми је био да остварим своју жељу и испуним лична очекивања и то сам успио, а и публика је ово изузетно добро прихватила – рекао је Димић.
Додао је да је први пут у Дервенти и захвалност изразио професорици дикције Јованки Миловановић која га је позвала да гостује у граду на Укрини у којем има, како каже, много потенцијала.

Related posts

Дервенћанима изложена поставка „Скривена нит“

admin

„ВИХОРАШИ“ НА „ЗМАЈЕВОМ ПРОЛЕЋУ“

admin

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još