Друштво

Испаљено више ракета него у прошлој сезони

Градоносни облаци ове сезоне нису нанијели штету на подручју Дервенте захваљујући стријелцима Противградне превентиве Републике Српске који дежурају на 13 противградних станица, а који су у три наврата испалили 22 ракете.

Потврдили су то из овог јавног предузећа сумирајући прошлогодишњу сезону и упоређујући је са досадашњим дјеловањем са станица у Мишинцима, Кострешу, Бунару, Модрану, Доњем Вишњику, Малој и Великој Сочаници, Горњем и Доњем Детлаку, Доњим Церанима, Доњој Бишњи, Пјеваловцу и Пољу.

– Највећа опасност од града на подручју Дервенте пријетила је 25. јуна када је испаљено 18 противградних ракета, док су са три ракете градоносни облаци разбијени 17. јула, а са једне станице са једном ракетом противградна заштита је дјеловала протеклог викенда, 26. јула – прецизирали су из Противградне превентиве додајући да у овој години није забиљежена појава штете од града, наводећи и податак од прошле године када су стријелци у четири наврата испалили 16 ракета.

Такође, нагласили су и да је Дервента подложна градоносним облацима највише 15 дана у току сезоне, док  посљедњих година просјечно шест дана годишње пријете градом и суградицом, док су најградоноснија подручја Бијељине, Градишке и Прњавора, послије којих слиједи Дервента, те општине уз ријеке Саву и Босну.

Са станица широм Републике Српске било је 39 дана када је забиљежено активирање система противградне заштите, од чега су се у току 22 дана испаљивале противградне ракете и утрошене су 588 противградне ракете.

Related posts

ИСПЛАТА АПРИЛСКИХ ПЕНЗИЈА ПОЧИЊЕ ДАНАС

admin

ПЕДЕСЕТАК ПРВАЧИЋА МАЊЕ НЕГО ЛАНИ

admin

Обjављена прелиминарна листа стипендиста града

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još