Спорт

Карате технике
одмјерава 520 такмичара

Државно карате првенство за кадете, јуниоре и У 21, на којем учествује 97 клубова са 520 такмичара, одржава се данас у Спортском центру.

Такмичење је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић поручивши да је уз „Баскетфест“ Дервента овиг викенда у знаку спорта.
Предсједник Карате савеза Републике Српске и Регионалног савеза Мајевице, Семберије и Посавине Драгиша Јовановић казао је да су данас организатори државног првенства БиХ, које је окупило значајан број учесника.
-Технички домаћин је Карате клуб „Кима“ који је веома добар организатор. Овај турнир је бодованог карактера, а учесници имају прилику да прикупљају бодове за одлазак на Свјетско првенство- казао је Јовановић.
Предсједник Карате клуба „Кима“ Душко Макивић рекао је да је првенство окупило такмичаре који су се квалификовали са првенства Републике Српске и кантоналних првенстава ФБиХ.
-То је такмичење за кадете, јуниоре и У 21 сениоре од 21 године. Такмичара је 520 из 97 клубова из цијеле БиХ, од Билеће, Мостара, Тузле, Бијељине, Модриче, Дервенте, Теслића, Бањалуке и Градишке, покривено са многим клубовима- казао је Макивић захваливши се Градској управи на подршци, као и осталим спонзорима, пријатељима и сарадницима.

-Подршку и помоћ добили смо и од сарадника из Модриче и Добоја у виду опреме. Вјерујем да ће све проћи у најбољем реду. У петак смо били домаћини судијског семинара за лиценцирање државних судија, угостили смо 30 судија, обезбиједили смо учионицу са опремом, а захвалност изражавам и ОШ „19. април“ који су нам уступили дворану – казао је Макивић.

Related posts

Бронза Николи Сибинчићу

admin

Одбојка на пијеску окупила
26 екипа из региона

Derventski List

Четири првака Републике Српске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još