Спорт

Одбојкашице чврсто држе
лидерску позицију

Одбојкашице „Дервенте“ у оквиру 5. кола Друге лиге Републике Српске гостовале су у Бањалуци код екипе „БЛ Волеј“, а улогу фаворита Дервенћанке су оправдале теже него што се очекивало, али су савладале домаћина резултатом 0:3 (16:25, 21:25, 22:25).

У првом сету борба је била изједначена све до средине сета, када су Дервенћанке везале еколико узастопних поена и приморавши тренера домаћих да у кратком периоду искористи оба „тајм аута“. Други сет је почео како је завршио први, добром игром и сигурним сервисом и брзо је предност порасла на 13:6. Након тога долази да пада у игри, „БЛ Волеј“ је заиграо боље и предност је почела да се топи, али је сет завршен резултатом 25:21 у корист „Дервенте“. У трећем сету обе екипе су играле од „сјаја до очаја“, а боље се снашао домаћин.

-Средином сета на предност Бањалучанки реаговала је дизача Маје Вујичић и направљена је серија 5:0 и сет је преокренут у корист наших дјевојака, па је до краја меча игром поен за поен завшен посао и обезбијеђена три поена за лидерско мјесто на табели – казали су из Одбојкашког клуба.

„Дервента“ послије пет кола и четири одигране утакмице има четири побиједе са само једним изгубљеним сетом.
У наредном колу „Дервента“ дочекује екипу „Котор Вароши“.

Пионирско првенство Републике Српске

ОК ЦРВЕНА ЗВИЈЕЗДА – ОК ДЕРВЕНТА 3:0 (25:14, 25:21, 25:12)

Related posts

Ненад Балабан у трци за трофеј

admin

Спортски подвизи служе
на понос Дервенти

Derventski List

„Дринић“ на побједничком постољу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još