Друштво

„Комуналац“: Апел суграђанима
на штедњу воде и разумијевање

Због прекида у испоруци електричне енергије у сриједу, 26. јуна, те пуњења градског базена за купање, као и велике потрошње воде на залијевање башти и пуњење индивидуалних базена за купање, у посљедња три дана дошло је до поремећаја у испоруци воде за потрошаче који се снабдијевају са дистрибутивног резервоара Бабино Брдо, зато апелујемо на наше потрошаче да штеде воду и имају разумијевања како би омогућили да сви потрошачи буду уредно снабдјевени водом за пиће, саопштено је данас из „Комуналца“.

– У петак, суботу и недјељу свједоци смо поремећаја у испоруци воде за потрошаче у I висинској зони, односно потрошаче који се водом снабдијевају са дистрибутивног резервоара Бабино Брдо а који се напаја са црпилишта Кораће. Након обилазка и провјере водоводне мреже у овој висинској зони и очитавања историје података са зонских водомјера који прате потрошњу као и података са система за надзор и управљање SCADA,  нису уочени нити евидентирани кварови. Прекид у испоруци електричне енергије 26. јуна на црпилишту Кораће био је најављен, а због тога је акумулација воде на дистрибутивном резервару Бабино Брдо пала на минимум – саопштили су из „Комуналца“ додавши да је потешкоће у водоснабдијевању становништва I висинске зоне проузроковало још неколико фактора. 

– У истом периоду, након очитања података са SCADA система почиње пуњење водом градског базена за купање, које је ранијих година вршено уз кординацију и сагласност са комуналним предузећем „Комуналац“ како би се систем благовремено припремио за значајно повећање потрошње воде и избјегли поремећаји у водоснабдијевању становништва, што је ове године изостало. Наш апел да се пуњење градског базена обустави све док се не успостави редовно водоснабдијевање и створе довољне резерве на дистрибутивном резервоару за наставак пуњења није наишао на разумијевање власника градског базена господина Андрије Бјелошевића. Такође, велика потрошња воде на залијевање башти у ноћним и јутарњим сатима као и пуњење индивудалних базена за купање од стране потрошача у поменутој зони довели су до поремећаја у водоснабдијевању потрошача, као и до тоталне обуставе у испоруци воде за насеља Мишковци, Агићи, Поље, Жеравац и Босански Лужани – појашњено је у саопштењу. 

– Апелујемо на наше потрошаче да водом за пиће не залијевају баште и пуне своје базене до даљњег како би се акумулирале довољне количине воде у дистрибутивним резервоарима за поновну успоставу редовне испоруке питке воде за све потрошаче. У увјерењу да ћете поступити по нашем апелу, како бисмо што прије превазишли насталу ситауацију и омогућили да сви потрошачи буду уредно снабдјевени водом за пиће, надамо се пуној сарадњи, разумијевању и стрпљењу за  насталу ситуацију – додали су из „Комуналца“. 

Related posts

У току подјела 73 пакета помоћи

admin

Митровићева изборила наступ на републичкој смотри

admin

Малишанима приређују рођендане из маште

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još