Спорт

Кошаркаши „Дервенте“ нови прволигаши

ДЕРВЕНТА – ПЛИВА 73:71

(16:12, 11:16, 21:19, 25:24)

Дервента: Грачек 7, Петровић 27, Лазић 5, Слијепчевић 8, Чечавац 12. Ни. Ратковац 3, Цвјетковић, Не. Ратковац, Калањ, Нединић, Томаш 9, Луковић 2.

ГАЦКО – ДЕРВЕНТА 96:112

(30:23, 29:31, 17:37, 20:21)

Дервента: Ни. Ратковац 10, Грачек 24, Цвјетковић 6, Петровић 32, Чечавац 29, Максимовић, Радошевић, Калањ, Нединић, Томаш 11.

 

Побједом у Гацку, која на неки начин и није долазила у питање, кошаркаши „Дервенте“ материјализовали су све што су током овог првенства, а посебно током овог прољећа, урадили. Стигли су до Прве кошаркашке лиге Републике Српске!

На тај начин остварили су зацртани циљ и обогатили дервентску породицу прволигашких клубова и стали раме уз раме са локалним фудбалерима, рукометашима и рукометашицама.

И док је тријумф у Гацку био очекиван и помало извјестан, права драма виђена је неколико дана раније у мечу против „Пливе“, директног конкурента за прволигашки статус. „Дервента“ је у појединим периодима меча имала предност и до десет кошева, али су гости успјели меч да уведу у неизвјестан финиш. У саму завршницу ушло се неријешеним резултатом (67:67), па је виђено узбуђење које само кошарка може да приреди.

Ипак, у кључним тренуцима искусни Грачек је имао мирну руку и најприје погодио шут за три поена, а затим је био сигуран и са линије слободних бацања.

Судећи према свему виђеном током управо завршеног првенства, кошаркаши „Дервенте“ сасвим заслужено се селе у Прву лигу.

Related posts

Рукометашице
славиле у Теслићу

Derventski List

Ружојчић одступио
са чела „Текстилца“

Derventski List

Меч против старих знанаца шанса за прву побједу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još