Спорт

Кошаркаши „Дервенте“ нови прволигаши

ДЕРВЕНТА – ПЛИВА 73:71

(16:12, 11:16, 21:19, 25:24)

Дервента: Грачек 7, Петровић 27, Лазић 5, Слијепчевић 8, Чечавац 12. Ни. Ратковац 3, Цвјетковић, Не. Ратковац, Калањ, Нединић, Томаш 9, Луковић 2.

ГАЦКО – ДЕРВЕНТА 96:112

(30:23, 29:31, 17:37, 20:21)

Дервента: Ни. Ратковац 10, Грачек 24, Цвјетковић 6, Петровић 32, Чечавац 29, Максимовић, Радошевић, Калањ, Нединић, Томаш 11.

 

Побједом у Гацку, која на неки начин и није долазила у питање, кошаркаши „Дервенте“ материјализовали су све што су током овог првенства, а посебно током овог прољећа, урадили. Стигли су до Прве кошаркашке лиге Републике Српске!

На тај начин остварили су зацртани циљ и обогатили дервентску породицу прволигашких клубова и стали раме уз раме са локалним фудбалерима, рукометашима и рукометашицама.

И док је тријумф у Гацку био очекиван и помало извјестан, права драма виђена је неколико дана раније у мечу против „Пливе“, директног конкурента за прволигашки статус. „Дервента“ је у појединим периодима меча имала предност и до десет кошева, али су гости успјели меч да уведу у неизвјестан финиш. У саму завршницу ушло се неријешеним резултатом (67:67), па је виђено узбуђење које само кошарка може да приреди.

Ипак, у кључним тренуцима искусни Грачек је имао мирну руку и најприје погодио шут за три поена, а затим је био сигуран и са линије слободних бацања.

Судећи према свему виђеном током управо завршеног првенства, кошаркаши „Дервенте“ сасвим заслужено се селе у Прву лигу.

Related posts

„Дервенти“ у Приједору
нова три бода

Derventski List

Дервентски кик – боксери
засијали на Европском купу

Derventski List

Стижу најбоље одбојкашке екипе из региона

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još