Култура

„Краљевским мукама“
измамили осмијехе и овације

Премијерно извођење представе „Краљевске муке“, коју су пред препуном галеријом Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ изнијели најмлађи полазници Драмског студија у Дервенти, дочекано је овацијама.

Десетак најмлађих глумаца отјелотворило је краљевску породицу, њихове слуге и дворане, као и згоде и незгоде са којима се сусрећу, а носећи главну поруку пријатељства и љубави.

– Ријеч је о једној необичној бајци, која је намијењена дјеци вртићког узраста и млађим основцима, а носи поруку колико су пријатељство, љубав и другарство важни. На представи смо радили четири мјесеца, обзиром да дјеци овог узраста треба мало више времена и концентрације, а томе је претходила школа глуме у оквиру које смо се упознали и послије тога сам написао текст за сваки лик – казао је драматург и ментор Синиша Тешановић оцијенивши да су најмлађи глумци овладали задацима.

Ана Илић која је одиграла улогу добре принцезе није могла да сакрије одушевљење наступом.

– Плешем валцер са витезом, он је заљубљен у мене. Ја сам хтјела да будем зла, али сам ипак добра принцеза – рекла је Ана, а Филип Јефтић тумачио је лик краљевске бебе.

У наредном периоду полазнике свих група очекују многе манифестације као што су представљање представе „Змај, дама и остала банда“ на 66. „Змајевим дечијим играма“, за викенд средњошколци изводе представу „Нешто као срећа“ у Дис позоришту младих, а потом наредног понедјељка и уторка у Дервенти. Како је истакао Тешановић, до краја мјесеца планиране су и премијерна извођења представа других група полазника.

Related posts

Ученици концертом
славили музику

Derventski List

Укоричене импресије
и детаљи о Светој Гори

Derventski List

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još